Eugen MATZOTA
 
Ca să fie clar de la început, Lenin este prenumele vicepreşedintelui Ecuadorului. Iar asta spune multe despre el şi despre această ţară îndepărtată, mică, din America Latină, nu din Uniunea Europeană, dar suverană…

Iată că, după două luni de când s-a refugiat în sediul Ambasadei Ecuadorului la Londra, Julian Assange, fondatorul controversat al site-ului WikiLeaks, cel care a dezvăluit atâtea documente diplomatice secrete, a primit astăzi azil politic în Ecuador.

Cu toată atmosfera aceasta de linişte olimpiană, de bucurie, de sportivitate, specifică Jocurilor Olimpice, era cât pe ce să uităm de Assange. 
Oricum, autorităţile britanice n-au uitat şi, cu prima ocazie, cum s-au terminat Jocurile, cum i-au ameninţat pe aceşti ecuadorieni ce le amintesc de Războiul Malvinelor, probabil, că intră peste ei amărâta lor de ambasadă.
Ministrul de Externe al Ecuadorului, domnul Ricardo Patino, spunea ieri că s-au primit ameninţări în scris din partea autorităţilor britanice. “Vrem să fim foarte clari, spune acest onorabil domn Patino. Nu suntem o colonie britanică şi vremurile coloniale s-au terminat.

O fi Lenin la modă prin America de Sud, dovadă numele inspirat sau nu, depinde de unde te uiţi, al vice-preşedintelui ţării, dar onoarea e onoare, iar răspunsul dat atitudinii diplomatice a Marelui Imperiu Britanic este exemplar. 
Păcat că este specific Ecuadorului şi nu României…
Advertisement

One thought on “Lenin îl salvează pe Assange!

  1. Chiar am crezut o clipa ca e vorba de Ilici!Se pare ca onoarea mai exista la hispanici, cum le place americanilor sa le spuna.Ma gandeam ca numai Chavez e mai agresiv verbal, dar vad ca nici ministrul acela de externe nu e de colea.Sa vedem cum se termina, insa.Albionul e perfid.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.